Det där med Bilen…

Herregud vilken historia. Tony köpte en bil, Volvo xc70, hos en mindre bilfirma, VipOn4wheels,  i Örebro. Tony kan väldigt mycket om bilar & vet vad han ska leta efter & vad som brukar gå sönder på de olika modellerna. Dock visade säljaren upp ett protokoll där de hade gått igenom i princip hela bilen på verkstad, bytt kamrem, kollat oljeläckage, värmepaket etc. Allt utan anmärkning.

När han kommit hem med bilen & tog in den i en bilhall för att tvätta den, märkte han dock att det droppade olja från tre ställen. Inte lite heller utan det droppade rätt kraftigt. Det är varken lagligt, miljövänligt eller ekonomiskt hållbart att köra en bil som det rinner olja ur. Han åkte & besiktade bilen & fick nedslag direkt på oljeläckaget, & Bilprovningen fick en mindre vacker oljefläck på golvet. Såna läckage händer inte över en natt utan det har läckt ett bra tag. Med andra ord: protokollet han hade på bilen var en bluff.

Han ringer VipOn4Wheels som totalnekar & hävdar att det finns ingen garanti & du får klara dig själv ungefär. Detta är dock inte fråga om någon garanti utan om bedrägeri. Så han ringer verkstaden som har utfört servicen, de säger direkt att de kommer ihåg bilen, & att den läckte olja, men att bilfirman bad dem att bortse från det i protokollet, alltså att inte fylla i att den läckte. Reparationen kräver att i princip plocka isär hela motorn, så ca 10-15 000 kr. VipOn4Wheels får naturligtvis inte ljuga om något sådant, & verkstaden skulle inte ha gått med på det, dess trovärdighet försvinner ju helt. Så köp aldrig bil på VipOn4Wheels!

Det hela har ju inte varit helt lätt utan veckor av tvister med bilfirma, verkstad & Reklamationsnämnden. Till slut, när han har bestämt sig för att gå vidare med ärendet, så ringer chefen för verkstadskedja ( en ganska stor kedja ) & säger att de tar på sig ärendet & lagar bilen. De har försökt få tag på VipOn4Wheels men de svarar inte. Så, den börjar nu bli klar & det är dags att hämta hem den :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.