Då var det dags igen…

Ja, det här med magsjuka. Vi är inte sjuka, tack och lov, men den är i full gång i barngupperna. Det som varje år chockar mig är sättet den sprids på. Om barnet helt oväntat kräks rakt ut i barngruppen, det kan man naturligtvis inte veta eller rå för. Men det är aldrig så epidemin börjar, den börjar med att föräldrarna skickar tillbaka barnet till omsorgen för tidigt. Sen fullkomligt exploderar spridningen & är inte borta förnäm framåt maj.

Så, vi tar det en gång till då:

Barnet smittar 48 timmar EFTER AVSLUTAD SYMPTOM. Alltså inte från att de kräkts FÖRSTA gången. Inte heller SISTA. Utan 48 timmar från det att barnet äter & fungerar normalt igen.

För att förtydliga detta tar vi ett exempel:

Hen kräks första gången på torsdagseftermiddagen & det håller på hela natten & fredag morgon. Efter det blir hen bättre & kräks inget mer. Dock är hen mycket trött och har ingen aptit, utan börjar äta först på lördag förmiddag. Efter det börjar hen bli sitt vanliga jag & framåt lördagskvällen är hen precis som vanligt. NU kan man räkna de 48 timmarna, hen är alltså smittfri först måndag kväll & kan gå tillbaka till barngruppen på tisdagen.

Så, vad är problemet?
”men vadå, hen är ju frisk” ja men smittar fortfarande.
”men jag måste jobba, jag kan inte vara hemma med ett friskt barn” fast om man inte kan vara hemma med sitt barn när det behöver det så bör man inte skaffa barn. & det slår ändå tillbaka på en själv för smittan går bara runt runt & till slut är man hemma igen med magsjukt barn & missar ännu mer på jobbet.

” det är nog inte magsjuka, hen kräktes bara en gång” det har man ingen aning om såvida man inte har ett labb hemma & kan odla bakterier!

Som ni hör så är jag ju väldigt upprörd, det blir jag varje år på att folk inte fattar.

Ni som är med mig, ta inte åt er, jag VET att ni är lika upprörda som mig & att ni är SÅ duktiga att hålla era barn hemma.

Till er andra, håll era barn hemma för i helvete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.