Hur tänker vi här?

Jag har en tjej som hemskt gärna vill börja jobba hos mig. Hon är idag arbetslös och går på a-kassa. Jag kan inte erbjuda full tid såhär i början, så hon skulle jobba när det behövdes, så får vi se hur det utvecklar sig. Toppen, tänker vi, båda nöjda och förväntansfulla. Tills hon ringer a- kassan för att kolla hur hon gör med stämplingen. Det självklara vore ju att om hon jobbar en timme så tar hon bort en timme från stämplingen.

Nej, förklarar a- kassan, jobbar du bara någon timme så drar vi minst en dag, förmodligen hela. Så jobbar hon en hel dag så försvinner en veckas stämpling. Och i dessa tider, när det mesta är ovisst, förstår jag att hon är rädd om sina dagar. När hon frågar a-kassan om hur hon ska göra säger dom:” Du kan ju kolla efter heltidsjobb på nätet”. Som om det bara är att välja och vraka…

Så det de säger är att antingen jobba heltid eller inte alls. Även om några timmar på ett företag ofta leder till mer, men nej, hon bör då gå hemma istället. Konsekvenserna av detta blir att antingen måste man jobba svart eller gå hemma, ta ja nej till deltidsjobb och sedan bli långtidsarbetslös. Är det inte helt sjukt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.