Hantera motgångar

Ni vet alla att motgångarna finns där runt knuten hela tiden. Så fort allt känns perfekt, ja då dyker en liten motgång upp och hela världen rasar samman för en stund. När man driver ett företag får man känna på det extra mycket. Och eftersom man har skapat företaget själv tar man varenda liten motgång väldigt personligt. Vad jag har insett är att motgångar finns där hela tiden. Det finns ingen perfektion, det är bara att lära sig leva med dem. Jag har då istället försökt att se dem som en tillgång, något bra. För oftast när man möter en motgång så kommer något bra ur den, och den var inte så farligt.

Därför vill jag dela med mig av några tips:

Se motgångar som tillfälliga och beroende på detaljer som är korrigerbara.

Se motgångar som en utmaning eller möjlighet till förbättring .

Lär dig att koncentrera dig på det du själv kan kontrollera, dvs. dina reaktioner, ditt fokus, ditt självförtroende och din attityd.

Lev i nuet och oroa dig inte för det som eventuellt kan hända. Du kan heller inte göra något åt det som hänt, det enda du kan påverka är det som sker här och nu.

 

5) Ge aldrig upp! Många (kanske alla?) framgångsrika män och kvinnor har rest sig från förluster, misstag och problem innan dom nått den stora framgången. Typiskt nog har förlorare många gånger gett upp för tidigt och inte riktigt förstått hur nära dom stod en framgång.

Att ge upp är en permanent lösning på ett tillfälligt problem.

Så nästa gång en motgång kommer emot dig: Bring it on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.