Laila Bagge, jag håller inte med

Det bubblar inom mig så jag bara måste reflektera över det här. Jag vill börja med att säga att jag inte har något emot Laila Bagge, jag läser hennes blogg regelbundet och det skulle jag inte göra om jag hade något emot henne, livet är för kort för att gå runt och störa sig på människor.

Men igår skrev hon ett inlägg som fick mig att reagera, och jag var bara tvungen att kommentera. Hon skriver att hennes son, Kit, blivit magsjuk och spytt hela natten. Några har då kommenterat att majsvälling är bra för magen. ”Så det var bara att skynda till affären med Kit” skrev hon.

Hon tog alltså med sin magsjuka son till mataffären. Jag kommenterade att så gör man inte, och fick många emot sig att så gör man visste. Laila själv skrev att hon höll med men hade inget val, och att bara kassörskan hade varit där.

Låt mig då förklara hur en smitta sprids. Kit hade vid det laget miljoner med bakterier över hela sig. dessa sprids till Laila så fort hon tar i Kit, vilket i sin tur sprids från henne till allt hon tar i. Så när kassörskan scannar hennes varor överförs smittan till henne. Och alla kunder som betalar i hennes kassa. Och därefter vidare till alla som kunderna är i kontakt med.

Hon får naturligtvis göra vad hon vill med sitt barn, det jag reagera över är att det drabbar oss andra, och mig.

Detta verkar skrämmande många inte förstå.

Lite fakta om vinterkräksjukan:

När man spyr flyger miljoner med droppar över hela luften och fastnar på allt. Golv, väggar, saker, allt. I dessa små små droppar finns miljontals bakterier. Det krävs två-tre bakterier för att man ska smittas och bli sjuk.

Förstår ni nu?

Tycker om dig Laila!

Kram

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.