Ekonomi, Brownies & Sex and the City

Har bakat ljuvliga GlöggBrownies och kollar på SATC, underbart! Tror jag har lyckats vända den här dagen något i alla fall :) Glöm inte att gå in på Violas Goda och läsa en massa smarriga recept!

Lönen kommer ju idag för de flesta. Det kändes otroligt skönt att kunna sätta in hela studiemedlet till ”sämre tider” på sparkontot. Jag såg ett program om en man en gång som slutade jobba när han var 32 år gammal. Han startade ett dataföretag och under tiden han jobbade la han undan varannan månadslön, d v s han levde på en lön i två månader. Efter en tid sålde han företaget. Han var och är fortfarande väldigt sparsam dessutom, köper allt i storpack osv.  Han är miljardär idag. Jag tror att vi är väldigt inpräntade med att leva från lön till lön, vi spenderar så mycket att det precis går ihop till nästa lön. Om man ställer in sig på att leva på en lön i två månader kanske man får lite andra funderingar och vanor. Kan vara värt att tänka på…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.