Bakad choklad

Ikväll gör vi bakad choklad till dessert. Vi gjorde det förra nyårsafton och det är såå gott! Vi äter den dock med vispgrädde istället för glass.

Enkelt oxå, jag brukar tillsätta en nypa salt.

Till det blir det nyaste Johan Falk och nån mer film med min älskade man.

Ha en underbar kväll alla <;3 Bakad choklad med vaniljglass

Antal portioner: 4
Ingredienser

100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g strösocker
2 st ägg, hela
2 st äggulor
100 g mörk choklad, 70%, smält
27 g vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.

3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna.

4. Vispa mellan varje ägg.

5. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning.

6. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.

7. Häll upp smeten i 4 smorda portionsformar.

8. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.

9. Chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga inuti.

10. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.

receptet finns på recept.nu

20121020-200619.jpg

20121020-200624.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.