Plugg-Tips!

Eftersom jag nästan kan kalla mig veteran vad gäller studier ( har pluggat mer eller mindre i 8 år) tänkte jag dela med mig av lite studietips, som jag tycker fungerar:
- Gör upp en plan för dina studier så du får en överblick över kursen. Vilka moment ingår, när är deadline, hur mycket bör jag läsa per dag för att hinna gå igenom allt?
- Skriv/ anteckna! När man skriver bearbetar hjärnan det som skrivs, om man bara läser brukar det bara gå in och ut :) jag brukar börja med att anteckna, sedan repeterar jag på mina egna anteckningar, där står allt väsentligt.
- Ta många pauser! En människa kan hålla full koncentration i ca 7 minuter, så upp och rör dig, ta en kopp kaffe eller vad som helst, många små pauser.
- Repetera materialet. Det kanske känns som om du kan det men kan du få ner det på pappret på tentan? Jag brukar läsa ett stycke och sedan återberätta det i huvudet.

Hoppas tipsen kan vara till hjälp!
Lycka Till :)

En reaktion på “Plugg-Tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.