Sjuka barn på dagis

Varje vinter irriterar jag mig på föräldrar som lämnar sina sjuka barn på dagis/dagmamma/förskola och smittar ner resten av gruppen. Göör inte det!

Jag förstår att man måste tillbaka till jobbet men det slutar ändå med att ens eget barn blir sjukt igen eftersom det då bara går runt runt, så i slutändan blir man hemma fler dagar än om man skulle vara hemma den där extra dagen från början.

Dessutom får barnet chansen att återhämta sig och risken för att dra på sig något nytt blir mindre än om immunförsvaret är helt nere på noll.

För min del är det ju magsjukan som är värst, förkylningar kan ju hålla på i flera veckor och så länge kan man ju inte vara hemma. Men folk verkar tro att bara för att barnet inte spyr längre så är det ingen fara. ”Men han/hon är ju frisk nu”.

Man smittar i 48 timmar efter sista symptom.

Alltså inte frisk när symptomen har lagt sig, inte heller frisk när 48 timmar gått sen symptomen började.

Hade folk haft sina barn hemma så länge de var smittsamma hade aldrig sjukdomarna spridit sig vidare.Så snälla, ha era barn hemma tills de är friska!

Sådär, då har jag fått det sagt med :)

 

 

2 reaktion på “Sjuka barn på dagis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.